Problem med uppdatering till WordPress 5?

Problem med uppdatering till WordPress 5?

WordPress 5, den senaste uppdateringen som kom i slutet av 2018 har börjat installera sig per automatik på flera webbplatser.

Förutom att den innehåller säkerhetsuppdateringar så är den stora ändringen den nya editorn Gutenberg. I skrivande stund är mottagandet av editorn Gutenberg minst sagt kyligt om inte iskallt. Den nya editorn är en page builder som är mycket begränsad. Om ni fått problem efter en uppdatering eller vill ha hjälp med en uppdatering så kan vi hjälpa er.

Inte kunna redigera sidor i wordpress 5

Det stora problemet är att alla nuvarande webbplatser som är gjorda innan WordPress 5 måste ha ett plugin installerat för att kunna redigera sidor, Classic Editor. Oftast så räcker det med att installera Classic Editor för att redigeringen skall fungera. Flera kunder har meddelat att innehåll har försvunnit när man försökt redigera en sida där Classic Edtior inte installerats. Efter har det inte gått att få tillbaka innehållet. Detta gäller främst WP Baker och Visual Builder.

Vit sida efter inloggning i wordpress 5

Ibland händer det att WordPress uppdaterar sig själv till WordPress 5, har man då plugin som inte uppdateras frekvent eller alls så kan man få problem med att komma åt WordPress admin. Man kan då få en vit skärm. Detta är svårt att fixa själv utan kunskap om WordPress.

Pinkport hjälper er!

Om ni fått problem efter en uppdatering eller vill ha hjälp med en uppdatering så kan vi hjälpa er. Förutom att uppdatera till WordPress 5 och skapa moderna webbplatser kan Pinkport även erbjuda:

  • Grafisk design av både trycksaker och webbgrafik
  • Support kring allt som har med webb att göra
  • Upprättande av rutiner kring sökmotoroptimering
  • Analys av konkurrenters SEO-arbete
  • Utföra SEO-arbete på webbplats (anpassa rubriker, texter och bildinformation)
  • Uppsnabbning och optimering av webbplatsen
  • Skapa content på sociala medier
  • Kan även erbjuda löpande avtal

 Gå till vår kontaktsida ›