Sociala medier

Sociala medier

Sociala medier har blivit mer än bara en mötesplats för privatpersoner. Idag finns nästan uteslutande alla seriösa företag på någon form av social media. Men vilka sociala medier passar bäst för företaget, hur skall man presentera företaget och hur attraherar man nya kunder?

Koppla webbplats till sociala medier

Sociala medier är det absolut billigaste och effektivaste sätt att sprida företagets budskap. Det handlar inte bara om att skapa bra innehåll, utan även att ha en ordentlig kreativ design för att fånga kundens uppmärksamhet och för att visa varumärkets unika stil.

Har man ha en webbplats som har information som man vill skall delas på sociala medier så är det viktigt att bilder och texter plockas från rätt ställe beroende på vilken sida som delas. Om nyhetsinlägget som delas får en generisk text som beskriver hela webbplatsen eller om nyhetsinlägget inte har någon bild så förlorar man många potentiella läsare. Koppling till sociala medier förbättrar också SEO. Har man t ex en webbshop så är det nästintill ett måste. För att få ut så mycket som möjligt kan följande saker göras:

  • Koppla webbplatsen till Facebooks Open Graph Protocol.
  • Koppla webbplatsen till företagets facebooksida.
  • Se till att Open Graph Protocol får korrekt data kopplad till sig på varje sida.
  • Göra specifika anpassningar av sidbeskrivningar och bilder för varje social media.
  • Designa sin sociala kanal så det passar företaget.
  • Skapa en strategi kring hur man arbetar med sina sociala medier.
  • Marknadsföra sig genom att köpa reklamplatser.
  • Skapa kampanjer som lockar nya kunder.

Design av sociala kanaler

Facebook, YouTube, LinkedIn, Google+, Twitter etc borde alla anpassas till företagets grafiska profil för att bygga en bättre varumärkeskännedom på webben.

Eftersom dessa nätverk är lite olika i hur de tillåter dig att anpassa dina sidors utseende, kan det vara svårt att skapa en närvaro runt ett varumärke som är visuellt konsekvent. Vi hjälper dig skapa mallar och anpassa innehållet till samtliga sociala medier.